Build & Release

Betabit Academie

Build & Release.PNG

Je kunt de cleanste code schrijven, de beste architectuur verzinnen, de mooiste UI ontwerpen, maar als de gebruiker de applicatie niet kan benaderen heeft dat allemaal geen zin. Hoe zorgen wij ervoor dat de gebruiker de applicatie kan gebruiken? Door de applicatie te installeren!

Vroeger was software installeren het domein van beheerders. Tegenwoordig hoort installeren bij de toolset van de ontwikkelaar. Maar, hoe maak je een script om de applicatie te bouwen? Wat betekent DevOps en waarom gebruiken we dat? En hoe installeer je nu daadwerkelijk een applicatie in Azure? Waarom is het zo belangrijk om dat automatisch te doen? En waarom moet je een Version Control System gebruiken? Allemaal vragen waarop we in twee avonden het antwoord vinden.


The basics

Tijdens het schrijven van source code is het belangrijk dat de code op een centrale plaats bewaard wordt. Tijdens deze avond leer je allereerst wat een Version Control System doet en waarom dat belangrijk is. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van een build script om de applicatie te bouwen. Als laatste ga je de applicatie releasen en deployen, waardoor je beseft waarom OTAP zo belangrijk is.


The next step

Na de eerste "basic" avond ken je de basisbeginselen van Build & Release. Deze tweede avond leer je wat continuous integration is en wat het verschil is met continuous deployment. En wat heeft DevOps hiermee te maken? Je leert ook hoe je verschillende versies van een applicatie kunt maken. En natuurlijk laten we je zien waarom automatisch testen tijdens het Build & Release-proces zo belangrijk is.

Docker is een tool in opkomst voor continuous deployment. Vanavond ontdek je wat je allemaal met Docker kunt en bouw je er zelf een kleine applicatie mee.


Build & Release

Wil je een keer een avond bijwonen? Helena helpt je graag verder


Contact


Betabit Academie

Kom jij bij ons werken?