Betatalks

Betabitters Rick & Oscar praten je bij over de nieuwste features en ontwikkelingen op het gebied van .NET en Azure. Hieronder vind je alle Betatalks afleveringen. Daarnaast hebben we nu ook Betatalks live, onze webinars.


Mis geen aflevering of webinar

Schrijf je in voor onze updates


Al onze Betatalks afleveringen:

In de nieuwste aflevering van Betatalks praten Oscar en Rick over Azure Static Web Apps. Static webhosting in Azure Storage bestaat al een tijdje, maar dit is nieuw. Het is nog een preview. En het is sterk afhankelijk van GitHub. Wat moet je hierover weten? En hoe gebruik je het?

In de negentiende aflevering van Betatalks bespreken Oscar en Rick Cosmos DB Serverless. Cosmos DB Serverless betekent facturering enkel op basis van gebruik. Dat is geweldig, maar het is nog niet helemaal klaar; het is momenteel een public preview. Dus laten we erin duiken en kijken wat er gaat komen.

In de achtiende aflevering van Betatalks bespreken Oscar en Rick SQL Database Serverless. Deze Azure service geeft de kracht van SQL database, met alle mogelijkheden en voordelen van Serverless. Hoe configureer en gebruik je het? En wat zijn die mogelijkheden en voordelen?

In de zeventiende aflevering van Betatalks, de tweede Betatalks @127.0.0.1, bespreken ze de hoogtepunten van Microsoft Build 2020, met onder andere .NET MAUI, Microsoft PowerToys en FancyZones. Bovenal vertellen ze meer over C# 9.0 en value-based equality, top-level programmeren en logical patterns.

De zestiende aflevering van Betatalks is een speciale editie. Onze eerste Betatalks @127.0.0.1, met andere woorden, vanuit huis. In deze zestiende aflevering bespreken ze Azure Pipelines. Ze tonen multistage release pipelines, het reviewen van jouw pipeline YAML en het opzetten van CI met Azure Pipelines.

In de vijftiende aflevering bespreken ze de herbouwde versie van Microsoft Edge, nu draaiend op Chromium. Welke mooie of handige features zijn er toegevoegd? Hoe kan Edge jouw business verbeteren of beschermen? En hoe presteert Edge op het gebied van security, privacy of transparantie?

In de veertiende aflevering van Betatalks vervolgen Rick en Oscar hun deep dive in Azure Cosmos DB. Ze bespreken de mogelijkheden en features van Cosmos DB, en in het bijzonder Azure Table Storage.

In de derde aflevering van Betatalks vervolgen Rick en Oscar hun uiteenzetting van Azure Cosmos DB. Ze duiken dieper in de mogelijkheden en features van Cosmos DB, en in het bijzonder Azure Functions. Binnenkort volgt er een derde aflevering over Cosmos DB.

In de twaalfde aflevering van Betatalks bespreken Rick en Oscar Azure Cosmos DB. Het bestaat inmiddels al enkele jaren en het ging eerder door het leven als DocumentDB. Ze laten kort de mooiste features zien en geven een kleine demo, waarbij ze gebruikmaken van de C# SDK en EF Core 3. Binnenkort volgt er meer over Cosmos DB.

In de elfde aflevering van Betatalks gaan de heren dieper in op gRPC, en in het bijzonder op gRPC in .NET Core 3.0. Wat is het? Hoe gebruik je het? En wat heb je er aan?

In de tiende aflevering van Betatalks duiken ze in ASP.NET Core 3.0. Wat wordt geïntroduceerd? Wat is er veranderd ten opzichte van eerdere versies? En hoe gebruik je het?

In de negende aflevering van Betatalks vervolgen Rick & Oscar hun reis door het Blazor landschap. In de vorige aflevering Blazor Server, nu Blazor WebAssembly. Wat is het? En hoe gebruik je het?

In de achtste aflevering van Betatalks verzorgen de heren een uitgebreide introductie van Blazor. En in het bijzonder: Blazor Server. In het tweede deel, aflevering 9, bespreken ze Blazor WebAssembly.

In de zevende aflevering van Betatalks bespreken ze de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen rondom Azure Functions. Met bovenal een preview van Azure Functions V3!

In de zesde aflevering van Betatalks bespreken ze Azure Front Door. Wat is Azure Front Door? Hoe kan het jou helpen? En hoe kun jij het inzetten?

In de vijfde aflevering van Betatalks delen ze alles over configuratie in Azure. Wat zijn je opties? En hoe gebruik je ze? Rick en Oscar bespreken App Settings, App Configuration, Key Vault en Managed Identity.

In deze aflevering van Betatalks gaan de heren dieper in op C# 8. Ze demonstreren enkele coole nieuwe taal features van C# 8 die alleen beschikbaar zijn in .NET Core 3. En wat gaat het ons nog meer brengen?

In de derde aflevering is .NET Core 3 het onderwerp. Wat gaat het ons brengen? Met welke veranderingen moeten we rekening houden? En wanneer kunnen we er daadwerkelijk mee aan de slag? Rick en Oscar bespreken het met je.

In de tweede aflevering gaan ze dieper in op 'Developing Azure Functions'. Ze bespreken het creëren van nieuwe Azure Functions projecten met de Command Line Interface, het implementeren van Dependency Injection en het gebruik van triggers en bindings.

In de allereerste aflevering bespraken ze de hoogtepunten van Microsoft Build 2019, met onder andere Dependency Injection en het nieuwe premium plan voor Azure Functions.