Intellectueel eigendom

Software Due Diligence

Software wordt zelden nog vanaf nul geschreven. Ontwikkelaars gebruiken softwarebibliotheken, standaardfuncties en eerder ontwikkelde code om zo snel mogelijk een werkend systeem te maken. Wie in een bedrijf investeert om de software wil echter wel weten dat de software ook echt van het bedrijf is.

Veel organisaties denken namelijk dat ze eigenaar zijn van het intellectuele eigendom van hun specifieke software. Onterecht blijkt vaak.

Onbewust geven hun software developers het intellectueel eigendom uit handen door het gebruik van gratis beschikbare software componenten (open source componenten). Door het gebruik van een opens source component moet je je houden aan zijn open source licentie. Dergelijke licenties stellen vaak dat alle software die gebruikmaken van dat component zelf gratis beschikbaar moeten worden gemaakt door een vergelijkbare open source licentie*.

Door middel van Software Due Diligence stellen we vast dat geen componenten van derden, die het intellectueel eigendom comprimeren, gebruikt worden.