Finance

Trends
Om het vertrouwen terug te winnen dat tijdens de bankencrisis is geschaad, plaatsen financiële organisaties het klantbelang weer expliciet voorop. Pensioenfondsen zijn hard geraakt door de inzakkende beurs en de slechter presterende economie.

De crisis maakte duidelijk dat regulering van en het toezicht op de sector anders moet. Instellingen brengen momenteel risico’s in kaart en verbeteren de rapportages aan de eigen organisatie en toezichthouders.

Veranderd consumentengedrag
Steeds meer klanten maken gebruik van een mobiel apparaat om op elk gewenst tijdstip gemakkelijk hun zaken te regelen. Banken en verzekeraars moeten daar optimaal op inspelen.

Er is ook concurrentie ontstaan vanuit een hoek zonder de traditionele ‘legacy’. Hierbij kan gedacht worden aan de online betaaldiensten van Paypal en Google. Consumenten maken hier meer en meer gebruik van en dwingen traditionele banken om op een andere manier te kijken naar dienstverlening en innovaties.

U wordt als financiële dienstverlener uitgedaagd om met een kortere time-to-market nieuwe diensten te introduceren maar aan de andere kant vraagt men u ook de kosten beheersbaar te houden.

Gevolgen voor uw dienstverlening
Ander gedrag van consumenten en concurrenten biedt nieuwe kansen en bedreigingen. De consument vraagt om een veilige omgeving voor het online bankieren die ook mobiel bereikbaar is. U wilt bedreigers van die veilige omgeving steeds voorblijven. U wilt uw dienstverlening snel aan kunnen passen aan de veranderende wensen en eisen van uw klanten.

Oplossingen
Door slim gebruik te maken van de voordelen die ontwikkelingen als de cloud met zich meebrengen, is er tegenwoordig ook veel meer mogelijk. Of het nu gaat om een online campagne, een nieuwe app om de consument beter te informeren en te bedienen of juist om een infrastructuur waarmee u de kosten beter beheersbaar kunt maken. De cloud biedt u dit allemaal.

De nieuwe tijd vraagt meer maar de nieuwste ontwikkelingen maken ook meer mogelijk.

Betabit helpt spelers in de financiële branche om met automatisering antwoorden voor de veranderende markt te formuleren en nog belangrijker; deze ook te geven.