AI en Azure: ontdek de concrete voordelen voor jouw bedrijf

Binnen twee dagdelen de antwoorden die jij nodig hebt.

AI En Azure In Jouw Bedrijf

AI is onderwerp aan elke directietafel waarbij de cruciale vraag niet is of AI omarmd moet worden, maar hoe. Hoe kan dit op de meest effectieve manier? Op een veilige en verantwoorde manier? En, misschien nog belangrijker, hoe doe je dit slimmer en sneller dan de concurrentie?

Bij Betabit hebben we ons 15 jaar geleden als pioniers in Nederland volledig toegewijd aan Microsoft Azure. En het goede nieuws? Azure is het platform waarop AI tot leven komt.

Ontdek hoe wij ervoor zorgen dat jouw bedrijf snel en succesvol profiteert van deze innovatieve technologieën.

In onderstaande video zie je hoe we dit voor Rotterdam Harbour Holding hebben gedaan, lees daaronder onze aanpak en bekijk concrete voorbeelden onderaan deze pagina.


AI in jouw bedrijf; binnen 2 dagdelen helderheid

Samen doorlopen we onze bewezen en praktische aanpak:

 1. Verkennen van essentiële Azure AI-services
  We beginnen met het grondig verkennen en begrijpen van de onmisbare out-of-the-box Azure AI-services om een stevige basis te leggen voor jouw inzet van AI.
 2. Identificeren van mogelijke toepassingen (use cases)
  We stellen een gedetailleerd overzicht samen van potentieel relevante use cases, specifiek afgestemd op jouw situatie en behoeften. Geen one-size-fits-all maar een op maat gemaakte benadering.
 3. Beoordelen op strategische bedrijfswaarde
  Kritische evaluatie van de geïdentificeerde use cases, nauw afgestemd op de bedrijfsstrategie, middels een kosten-baten-analyse om de meest waardevolle opties te selecteren. Geen verspilde inspanningen, alleen resultaatgerichte keuzes.
 4. Onderzoek naar vereiste data en governance voor gekozen use case
  We onderzoeken samen de benodigde data voor de geselecteerde use case, met speciale aandacht voor de Europese AI-act en strikte datagovernance. Geen verrassingen, alleen goed doordachte stappen.

Deze vier stappen doorlopen we in twee dagdelen. Hierna is het voor jouw team duidelijk wat de concrete voordelen zijn van AI in jouw bedrijf.

Vervolgens bespreken we de opties voor stap 5:

5. Ontwikkelen van een Minimum Viable Product (MVP)
Het bouwen en ontwikkelen van een Minimum Viable Product (MVP) voor de meest belovende use case. Resultaten zijn tastbaar, en de weg naar succes is duidelijk.

Onderzoeken we samen hoe we AI snel, effectief en veilig aanzetten in jouw bedrijf? Laat hier je gegevens achter of bel of app ons om te ontdekken hoe Betabit jouw bedrijf kan ondersteunen met AI op het betrouwbare Microsoft Azure-platform. De toekomst van jouw onderneming wacht niet; Get it done!


AI en Azure in de praktijk; use cases

Waar zou je aan kunnen denken bij de implementatie van AI in jouw bedrijf? Enkele voorbeelden:

Financial consultancy
Een financieel consultancybedrijf implementeert een gepersonaliseerde, interactieve kennisbank met een Large Language Model, zoals GPT-3 Turbo, en optimaliseert kennisbeheer met Azure OpenAI en Cognitive Search. Het systeem, inclusief een rollen-en-rechten systeem voor privacy en NDAs, versnelt informatieverzoeken over interne reglementen en adviezen, wat de efficiëntie aanzienlijk verbetert. De applicatie doet zelfs aan bronvermelding en is uitbreidbaar met een data pipeline om de kennisbank geautomatiseerd actueel te houden.

International e-commerce
Een internationaal e-commercebedrijf gebruikt Translator API om hun productbeschrijvingen automatisch te vertalen in meerdere talen. Hierdoor bieden ze kosteneffectief en snel overal hun content aan. Het verlaagt de drempel voor wereldwijde klanten en externe vertaalbureaus zijn niet meer nodig.

Medical equipment
Een leverancier van medische apparatuur gebruikt Azure Document Intelligence voor automatische data-extractie. Ingevulde papieren formulieren worden automatisch omgezet in gestructureerde digitale data. Dit vermindert handmatige fouten en versnelt de verwerkinging van belangrijke klantinformatie, terwijl de paper trail behouden blijft voor audits.

Technology
Een technologiebedrijf integreert Azure Speech om real-time vertalingen aan te bieden tijdens telefonische klantenservicegesprekken. Ook worden gesprekken automatisch samengevat en beoordeeld op sentiment. Het vermindert taalbarrières, verbetert de klanttevredenheid en maakt effectieve communicatie mogelijk tussen klanten en klantenserviceteams over de hele wereld.

Media platform
Een mediaplatform maakt gebruik van Azure AI Content Safety en de Azure AI Language Service om gebruikersberichten automatisch te modereren. Toon, legaliteit en correctheid worden gecontroleerd, wat helpt bij het handhaven van communityrichtlijnen en het voorkomen van ongewenste inhoud. Bij twijfelgevallen worden de berichten automatisch doorgezet naar een klein team van handmatige moderators.

Webshop
Een webshop analyseert automatisch productafbeeldingen met Azure Vision om alt-teksten te genereren en afbeeldingen te categoriseren. Dit verbetert de zoekfunctionaliteit op de website én optimaliseert de toegankelijkheid voor visueel beperkte gebruikers.

Insurance
Een verzekeringsmaatschappij gebruikt AI Vision en OCR voor bedrijfsrisico-analyse via geautomatiseerde afbeeldingsherkenning. Dit stelt hen in staat om specifieke afbeeldingen te analyseren en risico's te identificeren. En dus om snel schadeclaims te beoordelen en de risicoanalyse te automatiseren, wat resulteert in snellere besluitvorming.

Online education
Een online onderwijsplatform implementeert Azure AI Immersive Reader om teksten op een visueel aantrekkelijke manier aan te bieden. Hierdoor wordt de leesbaarheid vergroot, waardoor studenten teksten sneller begrijpen en de algehele leerervaring verbetert.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe bedrijven AI in zetten om de concurrentie voor te blijven. Hopelijk geeft dit jou voldoende inspiratie om met ons te onderzoeken - met onze aanpak - hoe we AI snel, effectief en veilig aanzetten in jouw bedrijf.

Laat hier je gegevens achter of bel of app ons om te ontdekken hoe Betabit jouw bedrijf kan ondersteunen met AI op het betrouwbare Microsoft Azure-platform. De toekomst van jouw onderneming wacht niet; Get it done!


Vragen? Marjolein helpt je graag verder


Contact