Betatalks the podcast

50. Behind the scenes of Umbraco; modernization, infrastructure as code and the Azure ecosystem - with Morten Christensen

In deze aflevering praten we met Morten Christensen. Hij werkt bij Umbraco HQ waar hij Umbraco Cloud en het Headless cloud aanbod helpt bouwen. Morten is ook een Azure MVP, Azure Lover en community addict. Eerst duiken we in Umbraco, een open source content management systeem gebaseerd in .NET. We praten over het headless aanbod en de voordelen voor zowel Umbraco als zijn gebruikers. En, we bespreken een groot project bij Umbraco in de afgelopen jaren: Morten en zijn team moesten hun cloud-platform moderniseren. Van het draaien op virtuele machines naar een platform als dienst. Ze moesten alles vanaf nul opnieuw opbouwen op Azure App Service bij de geleidelijke overgang van klanten naar het nieuwe platform. En deels was het doel ook om hun eigen service infrastructuur te moderniseren, door al hun eigen diensten te updaten naar de nieuwste .NET Core en Linux-gebaseerde containers. En, Morten vertelt over de overwegingen en keuzes die ze maakten met betrekking tot infrastructuur als code, bijvoorbeeld de keuze tussen ARM of Terraform. Iets anders waar we het over hebben is het feit dat Morten veel doet voor de tech gemeenschap, het organiseren van gebruikersgroep meetups en conferenties. Verder duiken we wat dieper in zijn liefde voor Azure. We bespreken het Azure ecosysteem, de dienst waar hij het meest van onder de indruk is, Azure Service Bus, en het feit dat Azure zo groot is geworden dat het (bijna) onmogelijk is om alles over Azure te weten. En tot slot, hoe bewaakt Umbraco zijn platform en hoe reageert het op schaalproblemen of uitval? Morten legt uit hoe zijn team Application Insights gebruikt en wat ze met de inzichten doen. En hoe ze de practices uit Team Topologies, zijn favoriete boek, gebruiken om hun ontwikkelteams te structureren.

Over deze aflevering en Morten Christensen in het bijzonder: je kunt Morten vinden op Twitter @sitereactor & en zijn GitHub. Je kan al zijn blogs lezen op zijnĀ website. Hier vind je het boek Team Topologies. En, bekijk zijn talk van Cloudburst over de uitdagingen die zij hebben meegemaakt hier op YouTube.

Over Betatalks: bekijk onze video's en praat mee op ons Betatalks Discord kanaal


Terug naar het overzicht van alle podcasts