ElaadNL

Je auto opladen met de cryptocurrency IOTA


Behaalde resultaten

  • Unieke Proof of Concept
  • Koppeling hardware en cryptocurrency
  • Een werkende IOTA laadoplossing
  • Ongekende innovatie
Elaadnl Betabit

Over ElaadNL

ElaadNL is het kennis- en innovatiecentrum op het gebied van laadinfrastructuur. ElaadNL is, namens de betrokken netbeheerders, verantwoordelijk voor het efficiënt, veilig en correct aansluiten van publieke laadpunten op het elektriciteitsnet. Door gezamenlijke betrokkenheid via ElaadNL ontstaat inzicht in noodzakelijk maatregelen en worden innovatieve oplossingen gekozen. Zoals het compacter en goedkoper maken van de publieke laadpaal, en een efficiënter aansluit- en beheerproces.


Koppeling hardware en IOTA

ElaadNL had de ambitie om een nieuw product, een prototype, te ontwikkelen dat bewijst dat het opladen van je auto met digitale munten in de toekomst werkelijkheid kan worden. Een unieke laadoplossing dus. Vanwege feeless transactions is er specifiek gekozen voor de cryptocurrency IOTA. Ze hadden de specialistische kennis van Betabit nodig om bepaalde hardware te combineren met IOTA.


Uniek nieuw prototype

De constant ontwikkelende digitale munt zorgde voor een mooie uitdaging, namelijk continu wisselende omstandigheden. Gezamenlijk hebben we daarom gekozen voor een snelle en directe aanpak; door middel van snelle iteraties een steeds beter prototype neer zetten. Met als uiteindelijk resultaat een werkende IOTA laadoplossing.


Toekomstmuziek

Het klinkt als toekomstmuziek, maar het past bij de realiteit dat auto's verworden tot computers op vier wielen. Met dit bijzondere prototype toont ElaadNL aan dat het mogelijk is om je auto op te laden door te betalen met de cryptocurrency IOTA. Daarbij is er een app ontwikkelt om deze laadoplossing handiger te gebruiken. Een bijzonder innovatieve case waar de netbeheerders op voort kunnen bouwen.


Vragen? Sjoerd helpt je graag verder


Contact


Je auto opladen met de cryptocurrency IOTA

Hoe hebben we dit gedaan?

De betrokken expert van ElaadNL gaat uitgebreid in op de mogelijkheden van 'Smart Charging', 'Distributed Ledger Technology' en het prototype. Lees het hier.

Of bekijk de presentatie:


Werken bij
Ook aan dergelijke vraagstukken werken?