LevenIsWater

Hoe Internet of Things, LoRa en Microsoft Azure alleen wonen veiliger maakt.


Behaalde resultaten

  • Unieke koppeling Azure, LoRa en IoT
  • Beveiliging van data en privacy
  • Gepersonaliseerde en snelle hulpverlening
  • Veilig in je eigen huis
Leveniswater Betabit

Over LevenIsWater

De vergrijzing van onze samenleving vergroot de kans dat alleenstaande ouderen door een ongeluk of een acuut medisch probleem onopgemerkt hulpeloos in huis liggen. Middelen om hulp in te schakelen zijn niet altijd binnen handbereik of kunnen niet gebruikt worden als iemand hulpeloos (bewusteloos) op de grond ligt. Bewegingssensoren en camera's stuiten op privacy-problemen. LevenIsWater heeft een monitoringsysteem ontwikkelt dat slim gebruik maakt van een watersensor.


Betrouwbaar communicatiesysteem

De sensor wordt met twee klemmen op de hoofdwaterleiding geïnstalleerd en registreert waterverbruik. Als er een aantal uur geen water gebruikt is terwijl de bewoner toch thuis is, wordt automatisch alarm geslagen. Het doel is om de signalering te personaliseren met patroonherkenning. Alleen een sensor is onvoldoende, in een noodsituatie moet ook automatisch een melding volgen. Betrouwbare communicatie tussen de sensor en de rest van het systeem is essentieel. Een lokaal Wi-Fi-netwerk is niet betrouwbaar genoeg. LevenIsWater heeft dit probleem met het Long Range-netwerk (LoRa) van KPN opgelost. Als motor voor het communicatiesysteem zocht LevenIsWater een betrouwbaar, schaalbaar en veilig platform.

Na ontvangst van een signaal belt het systeem automatisch het telefoonnummer van de alleenstaande. Als deze opneemt, is er mogelijk niets aan de hand. Bij geen gehoor wordt direct gebeld met de aangegeven contactpersonen. Deelnemers kunnen zelf wijzigingen doorgeven of melden dat ze een paar dagen weg zijn.

— Auke van Balen, oprichter LevenIsWater

Unieke koppeling LoRa, Azure en IoT

De Azure Cloud biedt alles wat daarvoor nodig is. Betabit realiseerde deze stabiele always-on omgeving en garandeerde hiermee de schaalbaarheid en veiligheid. LevenIsWater kan hierdoor ongestoord groeien, zonder concessies aan de beveiliging van data en privacy van gebruikers. Daarnaast was een koppeling tussen het KPN LoRa-netwerk en Azure vereist. Betabit bouwde deze interface en verbond deze twee werelden voor het eerst met elkaar.


Veilig in je eigen huis

Dankzij de inzet van onze betrokken vakmensen kan LevenIsWater nu gebruik maken van een werkend Internet of Things-concept. Een systeem dat slim gebruik maakt een watersensor, het KPN LoRa-netwerk en Microsoft Azure. Met deze innovatieve technologie levert LevenIsWater een wezenlijke bijdrage aan betere veiligheid voor alleenstaanden.


Welke oplossingen hebben wij toegepast?

Vragen? Marjolein helpt je graag verder


Contact


Werken bij
Ook aan dergelijke vraagstukken werken?