Rotterdam Harbour Holding

Een eigen AI-applicatie binnen één maand

Rotterdam Harbour Holding (RHH) is een dynamische organisatie gevestigd in Rotterdam en Antwerpen. Al 30 jaar ondersteunt RHH met HR, IT, Facilitaire en Financiële diensten zijn dochtermaatschappijen bij het optimaliseren van de im- en export van goederen via zeecontainers wereldwijd. Vernieuwing en verbetering zijn enorm belangrijk voor RHH. Dagelijks zijn ze bezig met innovatie en het optimaliseren van de processen om de snelheid én kosten van transport te minimaliseren. Waarbij innovatie op het gebied van IT de meeste vruchten afwerpt. En ja, dan kunnen ze zich niet permitteren om de mogelijkheden van AI te negeren.


Een efficiënter, productiever en effectiever proces

Martin Veen, IT-manager bij Rotterdam Harbour Holding, is al dertig jaar actief in de IT-branche. Sinds 2010 houdt hij zich bezig met softwareontwikkeling en werkt hij samen met Betabit. Door de domeinkennis van RHH te combineren met de Microsoft Azure en AI expertise van Betabit werken we aan innovatieve oplossingen om het containervervoer wereldwijd te verbeteren

Binnen een maand hebben we een eigen AI-applicatie voor RHH gebouwd om foto's en teksten te analyseren, en data te koppelen aan de databases, waardoor beslissingen genomen worden waar normaal gesproken menselijke tussenkomst voor nodig is. Het resultaat is een efficiënter, productiever en effectiever proces dat direct resultaten oplevert.

Uiteindelijk moet je het gewoon doen. Betabit doet dit met een pragmatische en effectieve aanpak, zo zijn wij in staat geweest om een oplossing in slechts een paar weken op te leveren. Met foto- en tekstanalyses, e-mailclassificatie en schadeanalyse heeft RHH de kracht van AI volledig omarmd. Zoals Martin zegt:

AI staat niet meer in de kinderschoenen, het is volwassen aan het worden, dus daarom dat we hier vol mee aan de slag gaan.”


Vragen? Marjolein helpt je graag verder


Contact


Werken bij
Ook aan dergelijke vraagstukken werken?