500 enthousiaste junior programmeurs

Volledige basisschool in de ban van programmeren. Twee fantastische dagen.

500 Enthousiaste Junior Programmeurs Betabit

Donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart hebben we met BetaKids, in dit geval met 9 Betabit collega's, een complete basisschool in Rotterdam lesgegeven in programmeren.

In totaal 500 kinderen!

Alle leerlingen vanaf groep 3 tot en met 8, verdeeld over bijna 20 lessen, hebben een beter beeld gekregen over hoe leuk programmeren is en wat je met software kan. Ze begrijpen nu heel goed hoe een computer of robot denkt. En wat werden wij blij van hun positieve, enthousiaste reacties!


Samen algoritmes bouwen en code schrijven

De lessen verschilden natuurlijk per groep. In groep 3 en 4 hebben we de kinderen laten stoeien met kaartjes waarmee ze algoritmes konden bouwen om een “robot” te bewegen. Ze kwamen zelf met het lumineuze idee om pijltjes te voorzien van een '2x', '3x' of '4x' om zo het aantal nodige kaartjes te besparen. Ze hebben dus eigenlijk hun eigen programmeertaal geschreven.

500 Enthousiaste Junior Programmeurs Leren Betabit

Groepen 5 t/m 8 mochten daadwerkelijk “echte” code schrijven. Waarbij groepen 7 en 8 zelfs binnen één les al hun eigen videogame of filmpje thuis konden laten zien. Het was nog net geen Fortnite, maar trots waren ze wel.

Het was gaaf om iedereen - de kinderen, de hulpouders, de leraren en zelfs de directeur - allemaal zo enthousiast te zien worden van ons mooie vak.

De juffen en meesters gaan het vanaf nu verder oppakken, en wij zijn klaar voor de volgende uitdaging. Lees op onze BetaKids-pagina meer over dit initiatief.


500 enthousiaste junior programmeurs
Iets voor jouw klas of kind(eren)? We horen het graag.

Contact