'Autonome microservices delen nooit data' & 'Hoe om te gaan met eventual consistency?'

1 avond, 2 sessies: woensdag 16 oktober bij Betabit Rotterdam. En wegens de grote interesse organiseren we de avond nog een keer op woensdag 23 oktober.

IMG 8788

Zowel woensdag 16 als 23 oktober 2019 organiseert Betabit in samenwerking met Blaak Selectie een kennissessie met als spreker Dennis van der Stelt. Deze keer bestaat de avond uit twee verschillende sessies. De eerste is “Autonome microservices delen nooit data” en de tweede “Hoe om te gaan met eventual consistency?”


Sessie 1 - 45 minuten

Hoe om te gaan met eventual consistency?

Als software architecten willen we onze systemen performant en onderhoudbaar. We gebruiken infrastructuur zoals Azure Service Bus of Service Fabric. Misschien introduceren we patterns zoals CQRS en Event Sourcing. Veel van deze keuzes introduceren eventual consistency, ondanks dat gebruikers onmiddellijk consistency willen. Ze willen niet wachten op ‘eventually’. Ze willen meteen feedback van het systeem.

Er zijn echter manieren om hiermee te werken. Wat is nu precies eventual consistency en hoe kunnen we het voor ons laten werken? In deze sessie kijken we naar manieren, zowel in de user interface als in de back-end, om eindgebruikers meteen feedback te kunnen geven, ondanks dat de back-end nog niet helemaal bijgewerkt is. Waardoor we toch ons systeem betrouwbaar en performant kunnen laten werken.


Sessie 2 - 50 à 60 minuten

Autonome microservices delen nooit data

Bouw jij ook een monoliet van microservices? Als een kleine wijziging in business logica een wijziging betekent in meerdere services, waarschijnlijk wel. Is het niet wonderbaarlijk dat de laatste technologieën zoals .NET Core, containers en serverless eigenlijk niet helpen? In deze sessie kijken we waarom technologie niet helpt bij het oplossen van 'high coupling' in je systeem. We kijken op een andere manier naar microservices, een waar ze echt autonoom opereren en nooit data hoeven te delen.


Programma

Het event is gratis (inschrijven verplicht) en zal plaatsvinden op ons hoofdkantoor in Rotterdam. Vanaf 18:00 uur ben je welkom voor een broodje en drankje. Om 19:00 uur start deel 1 van de presentatie, waarna er om 19.45 uur een pauze plaatsvindt. Van 20:15 uur tot 21:15 uur is deel 2 van de presentatie. Met aansluitend een borrel tot 22:00 uur.

Interesse? Meld je aan door onderstaande gegevens in te vullen en te versturen. In verband met een beperkt aantal plaatsen en het organiseren van eten en drinken is inschrijven verplicht.

Let op: de sessie van 16 oktober zit inmiddels vol. Meld je hieronder aan voor de sessie van 23 oktober.


Aanmelden:


Betabit vacatures

Kom jij bij ons werken?


1 avond, 2 sessies

Nog vragen? Petra helpt je graag verder


Contact