Organiseren van en deelnemen aan een goede retrospective

Betabit Academie

Organiseren Van En Deelnemen Aan Een Goede Retrospective Betabit Academie '19

Neem twee teams met meer dan voldoende skills om de klus te klaren. Toch functioneert soms het ene team beter dan het andere. Komt dat doordat het ene team meer skills bevat dan het andere? Of speelt er nog iets anders?

Elke consultant heeft technische en niet-technische skills nodig. Maar om van een team een dreamteam te maken is meer nodig dan een groep slimme mensen. In 2018 hebben we daarbij stil gestaan met het thema Dream Teams. Dit jaar staat het thema Team Skills op het programma. Dit programma bied je interessante praktische handvatten waardoor je kunt bijdragen aan een goed functionerend dreamteam. En wie wil er nu niet bij het beste team horen?


Team Skills - Een goede retrospective

Een van de pijlers onder Agile is continue verbetering. Maar hoe krijg je dat als team voor elkaar? Door het houden van een goede retrospective natuurlijk!

Natuurlijk laat je aan het eind van elke sprint zien wat je hebt gemaakt. We noemen dit de sprint-review. Maar je moet ook nadenken over wat je kunt verbeteren. Toch zijn er teams die de retrospective uit tijdgebrek maar overslaan. En de teams die hun retrospective zo onhandig organiseren dat ze er eigenlijk niets aan hebben zijn al helemaal niet zeldzaam.

Na deze avond weet je hoe jij als teamlid een goede bijdrage kunt leveren aan een effectieve retrospective. Ook leer je hoe jij het beste een retrospective kunt organiseren. Jouw winst: een effectieve retrospective organiseren blijkt niet alleen belangrijk te zijn, het is ook nog eens heel erg leuk! 


Vragen? Iris helpt je graag verder


Contact


Betabit Academie
Kom jij bij ons werken?