Discovering Cosmos OS

Op woensdag 28 november 2018 organiseerde Betabit in samenwerking met Blaak Selectie weer een nieuwe kennissessie. Deze keer ging het over “Cosmos OS”, een .NET besturingssysteem-bouwpakket.


Cosmos OS

Tijdens deze avond stond Cosmos OS centraal. Eerst werd een korte uitleg gegeven van wat Cosmos OS is en wat je ermee kunt. Hierna volgde een demo van een enkele minuten van zero naar “Hello, World!” en werd er dieper ingegaan op het nut van zo’n systeem en de architectuur. Behalve dat Cosmos zelf een interessant project is, raakt dit onderwerp ook een aantal onderwerpen waar de .NET-ontwikkelaar misschien nog niet zo bekend mee is. Kortom: genoeg te ontdekken!

Deze kennissessie werd gepresenteerd door onze collega Sijmen. Sijmen, een ontwikkelaar die het liefste de meest complexe problemen simpel oplost, is een nieuwe én oude technologiefanaat. Zo verdiept hij zich in AI voor robotics, maar schrijft hij anno 2018 ook nog apps en applicaties voor lang vervlogen operating systemen om te onderzoeken of en hoe dat werkt.

Hier vind je zijn slides.


Vragen? Iris helpt je graag verder


Contact


Betabit vacatures
Kom jij bij ons werken?