Deep Dive

Betabit Academie

Deep Dive Betabit Academie '20

Wij zijn vakmensen. We focussen ons dan ook bij voorkeur op onderwerpen waar onze klanten direct profijt van hebben. Maar misschien wil jij verbreding of verdieping van je vak, gewoon uit persoonlijke interesse. Voor iedereen die op zoek zijn naar die verbreding of verdieping hebben we Deep Dive. Dit zijn achtergrondsessies over verschillende onderwerpen.

Elke presentatie begint bij de basis van C# en Windows. De avonden zijn dan ook voor elke developer gevorderd. Speciale voorkennis is niet nodig.


Programmeertalen & async onder de motorkap

Programmeertalen en paradigma’s

We nemen een duik in de verassende wereld voorbij object-georiënteerd en functioneel programmeren. Deze avond onderzoeken we bijvoorbeeld de wereld van typeclasses, lambdacalculus, dependent typing en programmeerbaar geheugen.

Async onder de motorkap: processen, threads en fibers

Wat zijn async I/O, multithreading en green threads precies? Hoe verhouden ze zich tot elkaar en tot de async/ await syntax van C#? Om feeling te krijgen met de werking van async I/O en event loops, breken we een eenvoudig programma op in logische stappen.


Besturingssystemen & de Unix-commandline

Geschiedenis en implementatie van besturingssystemen

Wie kent ze niet, Windows en Linux? Maar, hoe werkt een besturingssysteem nou precies? We volgen een eenvoudige webrequest met de rollercoaster van system calls, scheduling, virtueel geheugen en filesystems. Je ziet hoe die ideeën ontwikkeld zijn, wat er in de geschiedenis verloren is gegaan en wat de toekomst ons brengt.

Principes en praktijk van de Unix & Linuxcommandline

Veel van ons hebben wel eens in Powershell, cmd of zelfs bash commando’s uitgevoerd. Maar lang niet iedereen is zich bewust van de kracht van de Unix-filosofie: eenvoudige, stapelbare tools die spreken in de universele taal van tekststreams. Dit is een praktisch avond met veel voorbeelden en lessen die je ook buiten de commandline kunt toepassen.


Performance & geheugenmanagement

Performance: maak het de computer makkelijk

Zelfs met de meest elegante programmeertalen ontkom je er niet aan: op bepaalde computers zijn sommige patronen veel efficiënter dan op andere. Welke patronen zijn dat, en waarom is dat? Deze avond krijg je vast en zeker feeling voor concepten als latency, pipelining, cache locality en indirectie.

Geheugenmanagement

In .NET worden objecten die je niet meer gebruikt voor je opgeruimd. Hoe gaat dat in z’n werk? En staan lokale variabelen inderdaad in de stack? Vanavond krijg je antwoord op deze vragen. Ook onderzoeken we hoe andere talen dat doen. Zoals Rust, waarin het concept van eigendom onderdeel is van de programmeertaal!


Vragen? Iris helpt je graag verder


Contact


Betabit Academie
Kom jij bij ons werken?