Koploper met NLDigital

Koploper Met Nldigital Betabit

Digitalisering

We hebben veel plezier van technologie. Maar de tijdgeest verandert. De veranderingen gaan zo hard dat er steeds kritischer gekeken wordt naar wat technologie ons brengt en of we de consequenties wel kunnen overzien. Zijn de veranderingen wenselijk? Binnen Betabit kijken we kritisch mee. Wat maken we wel en wat maken we niet? Hoe maken we het? NLDigital is ons platform om serieus en inhoudelijk mee te denken en discussiëren. Onze oprichter Luc zit in het Algemeen Bestuur van NLDigital


Privacy

Een van de grotere vraagstukken is privacy. De Europese Unie neemt met nieuwe wetgeving een leidersrol in de wereld en binnen Europa staat Nederland weer in de voorste linies. In de kopgroep van NLDigital werken wij actief mee aan de ontwikkeling van de Data Pro Code. Dit is onze nationale implementatie van de Europese GDPR Richtlijn.  


Beveiliging

Digitale beveiliging is een steeds groter vraagstuk. Onze overtuiging is dat er onvoldoende geïnvesteerd wordt in onze nationale, lokale en persoonlijke beveiliging. Het bewustzijn is te laag terwijl de criminaliteit in rap tempo digitaliseert. NLDIgital onderschrijft dit beeld en voert actief beleid hier woorden in daden om te zetten. Zowel in de politiek als bij haar leden. Wij dragen actief bij aan deze doelstelling. 


Kinderen hebben de toekomst

Veel Betabitters hebben het geluk als kind al kennis gemaakt te hebben met het maken van software. Wij ervaren dagelijks de vrijheid en plezier die goede 'digitale vaardigheden' ons geven. Mooi werk voor een mooi salaris. Het omgekeerde is ook waar. Ben je niet digitaal opgeleid dan kom je niet aan het werk. Of steeds moeilijker. Met NLDigital werken wij actief samen om kinderen jong in aanraking te laten komen met het maken van software.  


Vragen? Luc helpt je graag verder


Contact