Een effectievere Scrum

Betabit Academie

Een Effectievere Scrum Betabit Academie '20 (2)

Een team is meer dan de som der delen. En soms is het minder. Uiteraard willen wij dat iedereen in productieve en leuke teams werken. Een goed functionerend team presteert niet alleen beter, het is voor medewerkers ook veel leuker om in zo’n team te werken. Tijdens de team-skillsavonden staat het team als geheel centraal.

We onderzoeken vragen als: wat is er nodig om een team goed te laten functioneren? Waaraan herken je een goed functionerend team en wat kun je doen als een team niet zo lekker draait? 


Een effectievere Scrum

Scrum is opmerkelijk simpel. Toch vraagt het veel van een team om Scrum effectief toe te passen. In 2019 hebben we een avond gewijd aan  retrospectives. In 2020 kijken we naar onderdelen als  refinement, sprint planning en grooming van de backlog. Dat zijn onderdelen waar de productowner  een belangrijke rol bij speelt. Maar waar ook de rest van het Scrum-team veel invloed op kan uitoefenen. Of misschien zelfs móét uitoefenen. Het zijn immers onderdelen die een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van het project. 


Vragen? Iris helpt je graag verder


Contact


Betabit Academie
Kom jij bij ons werken?