UI & UX

Betabit Academie

UI & UX Betabit Academie '20

Denken vanuit de gebruiker voor moderne software. Softwaredevelopment en user experience (UX) zijn niet altijd een succesvolle match. Het doel van deze serie workshops is om UX meer in developers te embedden. We bespreken methodieken, tools en denkwijzen die direct toepasbaar zijn in elk (legacy)-project.


UI & UX

Dit thema bevat drie verschillende avonden: 

UX Foundations

Deze avond staat de start van een softwareproject centraal. Een goede start vormt namelijk de basis en is medebepalend voor de levensduur van een project. Maar een goede start is ook veel werk. Je krijgt antwoord op de vraag: hoe begin je een project zo optimaal mogelijk?

UX Flows & UI

De tweede avond analyseren we de gebruikservaring van features van een product. Centraal staat daarbij: denken in userflows. Ook leer je te beoordelen welke onderdelen in user interfaces meer aandacht moeten krijgen.

Front-end

Tijdens de derde avond analyseren we de verschillende front-end libraries. We maken de vertaalslag van de UI en UX naar code. Verder zoeken we antwoord op vragen als: hoe maak je efficiënt gebruik van componenten en hoe kan je data in een applicatie eenvoudig controleren voor verschillende libraries? We focussen ons op Angular, React en Vue.


Vragen? Iris helpt je graag verder


Contact


Betabit Academie
Kom jij bij ons werken?