Save your relation with a Graph

Wat weet jij van Graph databases?

Save Your Relation With A Graph Betabit

Na een succesvolle eerste kennissessie over 'Graph Databases (28 maart in Rotterdam, in samenwerking met Blaak Selectie) boden we alle geïnteresseerden opnieuw de kans om deze presentatie bij te wonen. Op twee gelegenheden zelfs.  

Allereerst, samen met RDC, op 14 juni bij RDC (De Boelelaan 7, Amsterdam). En vervolgens, samen met .NET Zuid, op 4 juli bij Belvedair (La Place), Eindhoven Airport. 

Wederom twee succesvolle kennissessies verzorgd door onze expert Daniël.


Graph Databases

Als NoSQL database techniek is Graph nog relatief onbekend, maar heeft heel veel goede toepassingsgebieden. Graph wordt pas relatief kort door Microsoft ondersteund in Cosmos DB. Een Graph database kan beter met complexe relaties tussen entiteiten omgaan dan SQL, en is in die zin meer ‘relationeel’ dan een relationele database. Met als resultaat dat bepaalde problemen veel makkelijker op te lossen zijn; sneller met minder frustraties.


Praktische insteek

Na een korte introductie in de Graph theorie en Graph databases werd gekeken wat typische use-cases zijn voor Graph databases. Waarin verslaan ze andere vormen van databases, SQL maar ook andere NoSQL databases? Vervolgens is er praktisch invulling gegeven aan het gebruik van een Graph database in .NET. Waarbij twee smaken getoond werden; Cosmos DB met Gremlin en Neo4j met Cypher. Het zwaartepunt van de avond lag op de praktische implementatie van een Graph database in .NET.


Terugblik

Na afloop van de twee geplande avonden komen we met aanvullende informatie over de hands-on vervolgsessie.

Hier vind je de slides. Daarnaast kun je de code vinden op GitHub.


Onze expert Daniël

Daniël is een ervaren software ontwikkelaar met meer dan 25 jaar ervaring. Hij is sinds .NET 2.0 professioneel met .NET bezig. De laatste paar jaar is hij bij Betabit actief bezig met Azure als ontwikkelaar en architect. Met en voor klanten creëert hij waardevolle software op basis van Azure Paas. Daniël doet dit met veel plezier en passie. Daarnaast spreekt hij op events, zoals het Global Azure Bootcamp.

Daniël Te Winkel Betabit

Betabit vacatures
Kom jij bij ons werken?