Supercharge jouw web applicatie met Azure

Donderdag 21 juni 2018 was er wederom een bijeenkomst van de Nederlandse Microsoft Azure User Group. Met Betabit Rotterdam als gastheer. Een tropische avond met een echte "slow-cooking" BBQ!


Sessie 1: door Betabitters Rick & Oscar

Real-time web functionaliteit toevoegen

Azure is de laatste jaren enorm gegroeid en biedt een flink aantal services (100+ en stijgende). Veel van deze services zijn gericht op web development. Tijdens deze WAZUG sessie kregen de deelnemers inzicht in de voordelen die verschillende Azure web services bieden voor developers. Denk aan Web Apps en Azure CDN, maar ook minder voor de hand liggende services als Azure Functions, Active Directory B2C en Application Insights.

Een van de meest recente toevoegingen aan Azure is Azure SignalR Service. Deze service stelt je in staat om eenvoudig real-time web functionaliteit toe te voegen aan applicaties. Maar hoe eenvoudig is dit? En hoe zit het met andere scenario's?
We hebben inmiddels allemaal gehoord over de laatste trend in Cloud Computing: Serverless. Je kan eenvoudig een web applicatie implementeren waarvan de back-end volledig bestaat uit Azure Functions op basis van HTTP triggers. Maar hoe gebruik je de kracht van de Signal R service in dat scenario?

Hier vind je de slides.

Supercharge Jouw Web Applicatie Met Azure Betabit

Sessie 2: door Henry Been

Secure development: jouw applicatie geheimen privé houden

Sla jij je geheime gegevens nog steeds op in source control? Of zijn ze veilig opgeslagen, maar heb je moeite met de distributie naar al je applicaties?

In deze sessie vertelde Henry eerst alles over het opslaan van wachtwoorden in source control, en vervolgens over het versterken van de beveiliging van zowel de 'local developement' als de 'production deployments' bij het doorvoeren van aanpassingen.

De deelnemers leerden hoe ze het beste gebruik kunnen maken van Azure Key Vault, Azure Active Directory (AAD) en App Service Managed Instance om betrokkenen te informeren op een 'need-to-know' basis. Tot slot zag men hoe je met het gebruik van AAD, en het compleet vergeten van je wachtwoorden en keys, alle problemen kan oplossen. Dat is... als iedereen gewoon AAD zou gebruiken.


Vragen? Iris helpt je graag verder


Contact


Betabit vacatures
Kom jij bij ons werken?