We verversen: Hit Refresh

Met 7.840 kilometer te vliegen naar Tacoma heb ik eindelijk tijd om wat te lezen. Het is begin januari 2018 en ik vlieg naar de campus van Microsoft. Ik open mijn e-reader en begin aan: ‘Hit Refresh’, geschreven door Microsoft CEO Satya Nadella.

Tien uur en een jetlag later heb ik me vermaakt met (en ik quote amazon.nl) “persoonlijke verandering, de transformatie van Microsoft, en de technologieën die het leven van ons allemaal zullen beïnvloeden. We staan aan de vooravond van de grootste golf aan spannende en disruptieve technologieën die de mensheid ooit heeft gezien: artificial intelligence, mixed reality, en quantum computing.”

We Verversen Hit Refresh Betabit

Samen met een aantal andere geselecteerde partners ben ik met onze Azure Architect Ferenc uitgenodigd voor tweeënhalve dag aan Executive Briefings op de Microsoft Campus in Redmond. De transformatie van Microsoft waar Nadella over schrijft is daar aan den lijve te ondervinden. Waar Microsoft het ooit alleen maar over de nieuwste features had, zijn de presentaties deze dagen anders. Het zijn meer dialogen dan briefings en het gaat over mensen die centraal staan en hoe technologie gaat helpen, in plaats van omgekeerd.

Het zijn dagen die voorbij vliegen. Drie thema’s staan – net als het boek Hit Refresh – centraal: mixed (of augmented) reality, artificial intelligence en quantum computing.  Voor ons developers zijn er briefings over onder meer Internet of Things, DevOps, Serverless en Datalakes. Alle verhalen hebben een optimistische toon.

Hit Refresh slaat op het verversen van de content in de browser – functietoets F5. Het boek verwijst naar de transformatie van Microsoft zelf en van de transformatie van industrieën die mogelijk zijn met Artificial Intelligence. Op alle 7.840 kilometers terug voel ik me refreshed. Boordevol energie en nieuwe inspiratie lees ik boven de Atlantische Oceaan de laatste bladzijdes van Nadella’s boek. Ik sluit mijn ogen en droom optimistisch weg over de toekomst en mooie projecten waarmee we onze klanten kunnen helpen. Verversen.


We verversen: Hit Refresh
Benieuwd naar meer? Emile vertelt er graag over

Contact