Save your relation with a Graph

Kennissessie - Woensdag 28 maart

IMG_4528.jpg

Kennissessie over Graph Databases

Op woensdag 28 maart is het weer zover en organiseert Betabit in samenwerking met Blaak Selectie een nieuwe kennissessie! Deze keer gaan we het hebben over 'Graph Databases'. 

Als NoSQL database techniek is Graph nog relatief onbekend, maar heeft heel veel goede toepassingsgebieden. Graph wordt pas relatief kort door Microsoft ondersteund in Cosmos DB. Een Graph database kan beter met complexe relaties tussen entiteiten omgaan dan SQL, en is in die zin meer ‘relationeel’ dan een relationele database. Met als resultaat dat bepaalde problemen veel makkelijker op te lossen zijn; sneller met minder frustraties.


Wat kan je verwachten?

Na een korte introductie in de Graph theorie en Graph databases wordt gekeken wat typische use-cases zijn voor Graph databases. Waarin verslaan ze andere vormen van databases, SQL maar ook andere NoSQL databases. Vervolgens zal praktisch invulling gegeven worden aan het gebruik van een Graph database in .NET. Hierbij worden twee smaken getoond; Cosmos DB met Gremlin en Neo4j met Cypher. Het zwaartepunt van de avond zal liggen op de praktische implementatie van een Graph database in .NET.

Deze kennissessie wordt gepresenteerd door onze expert Daniël. 

Het event is zoals altijd gratis en zal plaatsvinden op woensdag 28 maart op ons hoofdkantoor in Rotterdam. Vanaf 18.00 uur ben je welkom voor een hapje en drankje. Om 19.00 uur zal de presentatie beginnen. 

We verzoeken je wel om je even aan te melden.


Interesse? Stuur een email naar Petra, met vermelding van je telefoonnummer, waarin je aangeeft bij dit evenement aanwezig te willen zijn. In verband met een beperkt aantal plaatsen en het organiseren van eten en drinken is inschrijven verplicht.


Aanmelden?


Onze expert Daniël

Daniël is een ervaren software ontwikkelaar met meer dan 25 jaar ervaring. Hij is sinds .NET 2.0 professioneel met .NET bezig. De laatste paar jaar is hij bij Betabit actief bezig met Azure als ontwikkelaar en architect. Met en voor klanten creëert hij waardevolle software op basis van Azure Paas. Daniël doet dit met veel plezier en passie. Daarnaast spreekt hij op events, zoals het Global Azure Bootcamp.

IMG_7681.jpg

Betabit vacatures

Kom jij bij ons werken?