Kwaliteit & Craftmanship

Betabit Academie

Kwaliteit & Craftmanship Betabit Academie '20

Als Betabit consultants werken we vaak bij klanten aan bestaande code bases. Daarbij komen we van alles tegen, van mooie code waarin het prettig werken is, tot code die vergeven is van de legacy en technical debt. Met het thema “Kwaliteit en Craftmanship” willen we laten zien op welke manier we als consultant met slechte code omgaan. Allereerst leggen we een basis door te definiëren wat Code Kwaliteit is. Vervolgens laten we zien op welke manier Code Kwaliteit te verbeteren is, welke tools daarvoor beschikbaar zijn en hoe verbeteringen te monitoren zijn.

Met deze basis kunnen we verder naar de volgende stap: het identificeren van legacy en technical debt. Wat is het verschil tussen deze twee, en hoe gaan we daarmee om? En als laatste gaan we in op ‘vakmanschap’. Wat houdt het in om een vakman te zijn, en welke gereedschappen kunnen we daarbij gebruiken? Daarbij grijpen we terug naar de basis van vakmanschap: Clean Code, Design Patterns, SOLID, DRY, Dependency Injection en nog veel meer. Voor iedere consultant die serieus aan het werk wil met het ontwikkelen van goede software.


SonarSource: Continuous Code Quality

SonarQube van SonarSource is een van de bekendste tools om de kwaliteit van software te analyseren. Maar SonarSource heeft meer tools om zo goed mogelijke software te ontwikkelen. Op deze avond leer je wat die tools allemaal kunnen en hoe ze het leven van een ontwikkelaar eenvoudiger kunnen maken.


Software quality in ALM cyclus

We ontwikkelen software, bouwen die en deployen die bijna automatisch met tools zoals Azure DevOps of GitBucket. Maar heb je wel eens gekeken naar de kwaliteit van die software? Deze avond gaat over Softwarekwaliteit en hoe je die kan integreren in je ontwikkelproces 


Legacy Code en Technical Debt

Betabit-consultants worden bij klanten vaak ingezet om bestaande code bases uit te breiden en eventueel te onderhouden. De eerste gedachte van de consultant is vaak: Help, waar moet ik beginnen? Oftewel, welkom in de wereld van Legacy Code en Technical Debt. 

Maar wat zijn Legacy Code en Technical Debt eigenlijk? Hoe ga je ermee om? Hoe herken je de meest problematische stukken? Je gaat naar huis met praktische tips om goed met te werken met Legacy Code en Technical Debt, zodat je samen met de klant voor de juiste oplossing kiest. 


Craftmanship

Het vak van software engineer is volop in beweging en het kost al de nodige moeite om bij te blijven. Waarom dan toch een avond over Craftmanship? Omdat het goed is om af en toe onze Basis op te frissen. Craftmanship gaat over: Design Patterns, Clean Code, Dependency Injection, SOLID, DRY en het niet maken van Nuget packages, Algoritmes en Datastructuren. Wat is het en hoe pas ik het toe? 


Vragen? Iris helpt je graag verder


Contact


Betabit Academie
Kom jij bij ons werken?