Betatalks

Betabitters praten je bij over de nieuwste features en ontwikkelingen op het gebied van .NET en Azure. Hieronder vind je alle Betatalks afleveringen. Daarnaast hebben we nu ook Betatalks live, onze webinars.


Mis geen aflevering of webinar

Schrijf je in voor onze updates


Al onze Betatalks afleveringen:

In de 46ste aflevering laten Wesley & Rick je zien hoe je static code analysis kunt integreren in je Azure Pipelines met behulp van de SonarCloud-extensie. Na deze Betatalks kun je je eigen omgeving instellen om je Azure Pipelines gebruik te laten maken van SonarCloud!

De 45ste aflevering gaat over Azure Digital Twins. Ramon & Rick begeleiden je stap voor stap door de setup en laten je een korte demo zien, zodat je inzicht krijgt hoe je het zelf kunt gebruiken. 

In deze aflevering laten Wesley & Rick je zien hoe je schaalbare agentpools maakt in Azure DevOps. Er bestaat ook een manier om jouw agents automatisch te schalen op basis van wat je gebruikt. Stap voor stap begeleiden ze je bij het maken van een instantie van VMSS en laten ze je zien hoe je deze configureert vanuit Azure DevOps.

In de 43ste aflevering hebben Rick & Gerben het over Azure Static Web Apps. Ze werken met een API-back-end en een Blazor Web Assembly-front-end om enkele configuratieopties voor Azure Static Web Apps te laten zien.

In deze aflevering hebben Gerben en Oscar het over Azure Security Center. Ze duiken in de open source tool Scout Suit, ook laten ze je zien wat Azure met name rondom het security center te bieden heeft en hoe je grip krijgt op de configuratie in je subscriptions.

In deze aflevering laten Feli & Jelle je zien hoe je Machine Learning-experimenten kunt maken met volledige creatieve controle over de keuzes die je maakt.

De 40ste aflevering gaat over Azure Containers & Azure Kubernetes Service. Gerben en Rick hebben het over containers in het algemeen en hoe je containers kunt runnen. Later duiken ze in Azure Kubernetes Service. Ze zullen een basiscluster opzetten en enkele wijzigingen in AKS laten zien als gevolg van nieuwe versies.

In de 39ste aflevering van Betatalks gaan we Machine Learning-modellen integreren met andere productiecode! Jelle & Feli laten je zien hoe je Machine Learning modellen kunt gebruiken die zijn gemaakt in Azure Machine Learning.

De 38ste aflevering van Betatalks staat in het teken van Azure Front Door. Hoe staat ervoor? En wat is er veranderd? Oscar en Rick begeleiden je door de setup.

In de 37ste aflevering van Betatalks praten Oscar en Gerben over Azure Functions Isolated Process. Wat is nieuw? En wat zijn de verschillen?

De 36ste aflevering van Betatalks gaat over Azure Bicep. Rick en Oscar vertellen je hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt doen. 

In de 35ste aflevering van Betatalks hebben Rick en Oscar het over de updates tijdens Ignite, voornamelijk over Cosmos DB.

De 34ste aflevering van Betatalks gaat Azure Machine Learning Designer. Hoe werkt het? Wat zijn de mogelijkheden en hoe bouw je je een experiment?

In de 33ste aflevering van Betatalks hebben Jelle en Feli het over de verschillende soorten van Machine Learning in Azure. In deze aflevering staat AutoML centraal. 

In de 32ste aflevering van Betatalks hebben Rick en Oscar het over Dapr. Wat is er beschikbaar? Hoe werkt het? En wat kunnen we nog verwachten?

In de 31ste aflevering van Betatalks hebben Rick & Oscar het over .NET 6.0 en MAUI, de evolutie van Xamarin.Forms.

In deze 30ste aflevering van Betatalks praten Oscar & Rick over Azure Static Webapps. Ze laten je enkele nieuwe functies zien en praten over een mogelijke update tijdens Build.

In de 29ste aflevering bespreken Oscar en Rick wat er nieuw is in Azure Functions, wat er aan zit te komen voor Azure Static Web Apps en de verschillende opties die er zijn om Open API Specification te gebruiken met Azure Functions.

In de 26ste aflevering introduceerden Steven & Rick YAML en bespraken ze de voordelen ervan. Nu, in de 28ste aflevering van Betatalks, laten ze je zien hoe je Azure Pipelines kunt gebruiken om in Azure te implementeren.

In deze aflevering van Betatalks bespreken Rick en Oscar C# 9.0. Wat zijn de nieuwe functies en verbeteringen aan deze nieuwe C# versie?

In de 26ste aflevering van Betatalks introduceren we Betabitters Steven en Rick. Ze duiken in de wereld van Azure DevOps Pipelines. Wat is YAML, hoe kun je het gebruiken om applicaties te bouwen en wat zijn de voordelen ten opzichte van de klassieke benadering van UI?

De 25ste Betatalks aflevering gaat over de k-nearest neighbor algoritme. Feli & Jelle leggen je uit hoe machines input kunnen leren en classificeren. Met behulp van Python laten ze je vanaf het begin zien hoe het werkt!

In de 24ste Betatalks aflevering hebben Jelle en Feli het over lineair regressie algoritmen. Ze laten je zien hoe je vanaf het begin een algoritme kunt creëren. Met behulp van Python en Jupyter begeleiden ze je door het proces, van het schrijven en toepassen van het algoritme tot het scoren en evalueren van het model. 

In de 23ste Betatalks duiken Jelle en Feli in Azure Cognitive Services. Ze leggen niet alleen uit wat Cogntive Services zijn, maar ze bespreken ook waarom het zo nuttig is! Moeiteloos bereiden ze een app voor, die zijn kracht haalt uit enkele van de vele beschikbare Cognitive Services. 

In de 22ste aflevering van Betatalks praten Jelle en Feli je bij over de wiskunde en computer science achter AI. Je kunt namelijk geen intelligent model ontwikkelen zonder de wiskunde erachter te begrijpen! Ze zoomen in op enkele van de meest gebruikte algoritmen in Machine Learning. 

In deze 21ste aflevering van Betatalks introduceren we Betabitters Jelle en Feli. Ze duiken in de wereld van Artificial Intelligence en de enorme potentie van dit complexe vakgebied voor alle organisaties. Ze bespreken de mogelijkheden en valkuilen van AI en lichten toe hoe jij het optimaal kunt inzetten. 

In de 20ste aflevering van Betatalks praten Oscar en Rick over Azure Static Web Apps. Static webhosting in Azure Storage bestaat al een tijdje, maar dit is nieuw. Het is nog een preview. En het is sterk afhankelijk van GitHub. Wat moet je hierover weten? En hoe gebruik je het?

In de negentiende aflevering van Betatalks bespreken Oscar en Rick Cosmos DB Serverless. Cosmos DB Serverless betekent facturering enkel op basis van gebruik. Dat is geweldig, maar het is nog niet helemaal klaar; het is momenteel een public preview. Dus laten we erin duiken en kijken wat er gaat komen.

In de achtiende aflevering van Betatalks bespreken Oscar en Rick SQL Database Serverless. Deze Azure service geeft de kracht van SQL database, met alle mogelijkheden en voordelen van Serverless. Hoe configureer en gebruik je het? En wat zijn die mogelijkheden en voordelen?

In de zeventiende aflevering van Betatalks, de tweede Betatalks @127.0.0.1, bespreken ze de hoogtepunten van Microsoft Build 2020, met onder andere .NET MAUI, Microsoft PowerToys en FancyZones. Bovenal vertellen ze meer over C# 9.0 en value-based equality, top-level programmeren en logical patterns.

De zestiende aflevering van Betatalks is een speciale editie. Onze eerste Betatalks @127.0.0.1, met andere woorden, vanuit huis. In deze zestiende aflevering bespreken ze Azure Pipelines. Ze tonen multistage release pipelines, het reviewen van jouw pipeline YAML en het opzetten van CI met Azure Pipelines.

In de vijftiende aflevering bespreken ze de herbouwde versie van Microsoft Edge, nu draaiend op Chromium. Welke mooie of handige features zijn er toegevoegd? Hoe kan Edge jouw business verbeteren of beschermen? En hoe presteert Edge op het gebied van security, privacy of transparantie?

In de veertiende aflevering van Betatalks vervolgen Rick en Oscar hun deep dive in Azure Cosmos DB. Ze bespreken de mogelijkheden en features van Cosmos DB, en in het bijzonder Azure Table Storage.

In de dertiende aflevering van Betatalks vervolgen Rick en Oscar hun uiteenzetting van Azure Cosmos DB. Ze duiken dieper in de mogelijkheden en features van Cosmos DB, en in het bijzonder Azure Functions. Binnenkort volgt er een derde aflevering over Cosmos DB.

In de twaalfde aflevering van Betatalks bespreken Rick en Oscar Azure Cosmos DB. Het bestaat inmiddels al enkele jaren en het ging eerder door het leven als DocumentDB. Ze laten kort de mooiste features zien en geven een kleine demo, waarbij ze gebruikmaken van de C# SDK en EF Core 3. Binnenkort volgt er meer over Cosmos DB.

In de elfde aflevering van Betatalks gaan de heren dieper in op gRPC, en in het bijzonder op gRPC in .NET Core 3.0. Wat is het? Hoe gebruik je het? En wat heb je er aan?

In de tiende aflevering van Betatalks duiken ze in ASP.NET Core 3.0. Wat wordt geïntroduceerd? Wat is er veranderd ten opzichte van eerdere versies? En hoe gebruik je het?

In de negende aflevering van Betatalks vervolgen Rick & Oscar hun reis door het Blazor landschap. In de vorige aflevering Blazor Server, nu Blazor WebAssembly. Wat is het? En hoe gebruik je het?

In de achtste aflevering van Betatalks verzorgen de heren een uitgebreide introductie van Blazor. En in het bijzonder: Blazor Server. In het tweede deel, aflevering 9, bespreken ze Blazor WebAssembly.

In de zevende aflevering van Betatalks bespreken ze de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen rondom Azure Functions. Met bovenal een preview van Azure Functions V3!

In de zesde aflevering van Betatalks bespreken ze Azure Front Door. Wat is Azure Front Door? Hoe kan het jou helpen? En hoe kun jij het inzetten?

In de vijfde aflevering van Betatalks delen ze alles over configuratie in Azure. Wat zijn je opties? En hoe gebruik je ze? Rick en Oscar bespreken App Settings, App Configuration, Key Vault en Managed Identity.

In deze aflevering van Betatalks gaan de heren dieper in op C# 8. Ze demonstreren enkele coole nieuwe taal features van C# 8 die alleen beschikbaar zijn in .NET Core 3. En wat gaat het ons nog meer brengen?

In de derde aflevering is .NET Core 3 het onderwerp. Wat gaat het ons brengen? Met welke veranderingen moeten we rekening houden? En wanneer kunnen we er daadwerkelijk mee aan de slag? Rick en Oscar bespreken het met je.

In de tweede aflevering gaan ze dieper in op 'Developing Azure Functions'. Ze bespreken het creëren van nieuwe Azure Functions projecten met de Command Line Interface, het implementeren van Dependency Injection en het gebruik van triggers en bindings.

In de allereerste aflevering bespraken ze de hoogtepunten van Microsoft Build 2019, met onder andere Dependency Injection en het nieuwe premium plan voor Azure Functions.